Галузеве машинобудування

https://www.youtube.com/watch?v=uMH1ghcPhdU&t=97s

Запрошуємо на навчання юнаків, які бажають здобути фахову освіту за спеціальністю 133 "Галузеве машинобудування" cпеціалізація: «Обслуговування і ремонт побутової техніки та обладнання легкої промисловості».  

Випускники даної спеціальності будуть мати практичні навички механіка з обслуговування та ремонту обладнання легкої промисловості і побутового обладнання та , в подальшому, стабільну роботу.

Коледж спеціалізується на вивченні обслуговування та ремонту:

побутової  холодильної і кліматологічної техніки;

швейного устаткування для швейної і взуттєвої промисловостей;

пральних промислових і побутових машин;

дрібної побутової техніки.

Термін навчання:

- на базі  9 кл. – 3 роки 10 місяців;

- на базі 11 кл. – 2 роки 10 місяців. 

Фаховий молодший бакалавр підготовлений до професійної діяльності з технічного обслуговування, ремонту, монтажу, налагодження, відновлення та виготовлення деталей обладнання легкої промисловості та побутового обладнання.

Фаховий молодший бакалавр призначений для роботи на виробничих підприємствах легкої промисловості та побутового обслуговування, ремонтних і монтажних організаціях на первинних посадах механіка-наладчика, майстра (бригадира) ремонтної дільниці, начальника РМЦ, інженера по обладнанню, помічника майстра, підприємствах ремпобуттехніки, а також на посадах, які заміщуються молодим спеціалістом з вищою освітою відповідно до типових, галузевих та інших номенклатурних посад.

По закінченню коледжу студенти отримують диплом фахового молодшого бакалавра за кваліфікацією  технік (механік) з обслуговування та ремонту обладнання легкої промисловості і побутового обслуговування, а також свідоцтво кваліфікованого робітника з робочої професії слюсар-ремонтник. Всі випускники коледжу працевлаштовуються на підприємства міста та регіону. 

Підвищити якість обслуговування населення можна шляхом механізації підприємств, застосування новітньої технології, ефективного використання устаткування і підготовки висококваліфікованих фахівців для підприємств легкої промисловості та побутового обслуговування.

Коледж підтримує тісний зв’язок з випускниками. Деякі з них відкривають свої підприємства, тому що під час навчання отримують добру підготовку не тільки зі спеціальних дисциплін, а і з економіки та організації приватного підприємства.

Дисципліни професійно-практичної підготовки (технологія галузі, обладнання галузі, основи стандартизації, допуски і посадки та технічні вимірювання, технологія ремонту обладнання, автоматизація технологічних процесів) забезпечують якісну теоретичну підготовку механіка. Особливу увагу приділяють ремонту і наладці: швейного обладнання, пральних машин, холодильної та кліматичної техніки, дрібної побутової техніки сучасних фірм.

В слюсарно-верстатних майстернях слюсарна практика дає можливість студентам придбати навики слюсарної обробки деталей та виготовлення нескладних виробів з металу. Верстатна практика дає можливість студентам придбати практичні навики роботи на верстатах токарної, свердлильної та фрезерної обробки деталей.

Під час навчальної практики з отримання робітничої професії тривалістю 9 тижнів на 3-ому курсі  студенту присвоюються робітнича професія слюсаря-ремонтника.

Технологічна практика  проходить на підприємствах міста, де студенти працюють в ремонтних службах та покращують досвід роботи по наладці і ремонту обладнання.

Бажаючі можуть продовжити навчання у Київському університеті технологій та дизайну,  Хмельницькому національному університеті. 

Для юнаків в коледжі створені умови для занять спортом, працюють секції легкої атлетики, баскетболу,  волейболу,  гирьового спорту та ін..